Септични резервоари

Оценете тази статия
(3 гласа)

ПРИЛОЖЕНИЕ: Септичните резервоари са вид локални пречиствателни станции, пречистващи отпадъчните води анаеробно (безкислородно). Те са предназначени да обслужват еднофамилни къщи, вили, хижи, малки хотели, цехове, малки предприятия и други публични обекти. Подходящи са за обекти, които не се обитават целогодишно. Инсталират се на места където няма изградена канализация. След септичния резервоар се инсталира пясъчен филтър за допълнително пречистване на водата.

ОПИСАНИЕ

Съоръжението е изработено от полипропилен и има цилиндрична форма. Разделено е с преградни стени на три секции. Преминаването на пречистваната вода от зона в зона става гравитачно. На изхода на съоръжението има монтиран въглероден филтър.

ТЕХНОЛОГИЯ

По време на преминаване през септичния съд отпадъчните води се подлагат на следните технологични процеси: утаяване  (седиментация) на лесно потъващите фракции; гравитационна флотация на плуващите замърсявания (основно мазнини от кухнята); биологично третиране на отпадъчните води чрез анаеробни бактерии; първично филтриране през въглероден филтър; окончателно филтриране през пясъчен филтър.

ИНСТАЛИРАНЕ

Септичните резервоари се инсталират под земята върху предварително излята бетонна плоча с дебелина 10 – 15 см. На места с ниско ниво на подпочвените води могат да се монтират само върху пясъчна подложка.  Конструкцията им е специално конструирана и изработена за това. При наличие на високи подпочвени води се препоръчва да се бетонира пространството около резервоарите.

КОНТРОЛ И ПОЧИСТВАНЕ

Контрола е визуален през ревизионния отвор. Почистването се осъществява от специялизирани фирми за почистване, чрез изпомпване на натрупаната утайка. Утайката се отстранява, когато се напълни 1/2 от обема на съоръжението.

ПРЕДИМСТВА НА СЕПТИЧНИЯ РЕЗЕРВОАР

  • Компактен
  • Лесн за монтаж
  • Никакъв разход за енергия
  • Минимални изисквания за обслужване
  • Надеждност на пречиствателното съоръжение и при зимни условия
  • Изработен от некорозиращи материали, позволяващи дълготрайна употреба
Прочетете 3212 пъти

Оставете коментар

Make sure you enter the (*) required information where indicated.
Basic HTML code is allowed.

Топ продукти

Пречиствателни станции за отпадъчни води от 4 до 50 еж

Прочетете повече Пречиствателните станции от серията “BS 4PЕ – BS 50PЕ”...

Помпени станции

ПРИЛОЖЕНИЕ: Помпените станции се инсталират на места, където водата не може да се придвижва гравитачно. Използват...

Пречиствателни станции за отпадъчни води от 60 до 200 еж

Прочетете повече Пречиствателните станции от серията “BIOS 60 PЕ – BIOS...

Пречиствателни станции за отпадъчни води от 300 до 3000 еж

Прочетете повече Пречиствателните станции от серията “BIOS 300 PЕ – BIOS...

Намерете ни във Facebook

Login Form